Gå till innehåll

Moncler Jacka, Moncler Jacka Dam

ll skjuvspänning och väggvärmeflöde uttrycks i termer av hudfriktionskoefficienten respektive Nusselttalet. Medan dessa två kvantiteter visar en ökning med Reynolds-talet, minskar de vid högre värden av droppkontaktvinkeln på / under den hydrofoba ytan. Vid låga Prandtl-nummer är värmeöverföringen huvudsakligen diffusional och väggen Nusselt-nummer är praktiskt taget oberoende av Reynolds-talet vid vilken given Pr. Den maximala väggskjuvspänningen samt värmeflödet uppträder vid hörnen av droppen nära trefaskontakten. Ytmedelsskjuvspänningen och värmeflödet uttrycks i termer av lämpliga korrelationer som innefattar Reynolds-nummer, Moncler Jacka Prandtl-nummer och den uppenbara kontaktvinkeln. Väggskjuvspänningen i det relativt inaktiva centrala området vid droppbasen är mindre än det totala basmedlet med en faktor 6, medan den för värmeöverföring är motsvarande faktor inom intervallet 1,3-1,8. Siffran av meritfunktion, representerad av förhållandet mellan genomsnittligt Nusselttal till friktionskoefficienten, ökar med kontaktvinkel, vilket indikerar en fördel som erhålles från hydrofoba ytor. Informationen som presenteras i detta dokument är avgörande för ytterligare förbättringar av de tillgängliga modellerna av droppvis kondensation på texturerade ytor.

Moncler Jacka
Moncler Jacka

Kluster av vätskedroppar som växer och rör sig på fysikaliskt eller kemiskt strukturerade ytor uppträder vid droppvis kondensation. Denna process kan endast upprätthållas om ytrets integritet upprätthålls under en lång tidsperiod. Ytfunktioner förändras när glidande droppar läcker bort promotorskiktet. I frånvaro av kemiska reaktioner mellan promotorn och kondensationsvätskan är väggskjuvspänningen den primära parametern som styr den fysiska utlakningen. Moncler Jacka Dam I sin tur beror väggskjuvspänningen på den relativa hastigheten mellan droppen och substratytan och droppens form. Med tanke på en väggskjuvspänningsfördelning för enskilda droppar kan nettoeffekten av ett ensemble av dem under kontinuerlig kvasi-stadig droppvis kondensation bestämmas med användning av befolkningstätheten av dropp. Vågskjuvspänning och lokala värmeflöden har bestämts i det nuvarande arbetet genom att lösa Navier-Stokes och energi ekvationer i tredimensionella dimensioner på ett ostrukturerat tetraedralt galler som representerar en enskild droppe. Droppstorleken och relativhastigheten parametreras av Reynolds-talet (Re; =; 10-1000), tydlig kontaktvinkel (90-120 °) och dess form. De simuleringar som presenteras här är för ett brett spektrum av Prandtl-tal, dvs 0,005-30.

Moncler Jacka Dam
Moncler Jacka Dam

Det var ensamt i en standardfinitiv volymram, men befanns vara otillräcklig för att upprätthålla rotationsinvarians när flödesvektorn är olinjär och / eller romligt ojämn. De roterande invarianta termerna som leder till förlust av isotropi i sådana fall identifieras explicit och omarbetas i en differentiell form. Olika former av flödeskorrigeringsvillkor som möjliggör en fullständig återhämtning av rotationsinvarians i de lägsta ordningsavkortningsfelterna, samtidigt som man behåller den formella ordningen med noggrannhet och diskret bevarande av den ursprungliga ändliga volymmetoden, utvecklas. Moncler Jacka Herr Numeriska tester i två och tre dimensioner bekräftar de överordnade riktningsegenskaperna för den föreslagna isotropa ändliga volymmetoden. Framtida anisotropa fel, såsom falska asymmetriska snedvridningar på en cirkulär reaktionsdiffusionsvåg som är inriktade vid konventionell ändlös volymimplementering, undertryckas effektivt genom isotrop finitiv volymdiskretisering. Vidare observeras för en given rumsupplösning en slående förbättring av förutsägelsen av kinetisk energi-sönderfallshastighet som motsvarar ett generellt tvådimensionellt inkompressibelt flödesfält med användning av en isotrop finitiv volymmetod istället för konventionell diskretisering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *