Gå till innehåll

Isabel Marant Stockholm

Det finns ett behov av giltiga och representativa uppgifter om produktion, resursanvändning och utsläpp från olika gårdstyper i Danmark för offentlig reglering och bedömning. Uppgifterna bör vara användbara för både områdesbaserad miljöbedömning (t.ex. nitratutlakning per hektar) och produktorienterad miljöbedömning (t ex växthusgasutsläpp per kg fläsk). Syftet med denna studie var att upprätta en nationell jordbruksmodell för uppskattning av data om resursanvändning, Isabel Marant Stockholm produktion och miljömässigt viktiga utsläpp för en uppsättning representativa lantbrukstyper. Varje år upprättas ett urval jordbruksräkenskaper för att rapportera danska agroekonomiska data till "Farm Accountancy Data Network" (FADN) och att producera "Den årliga danska kontostatistiken för jordbruket". Jordbruksräkenskaperna väljs och viktas för att vara representativa för den danska jordbrukssektorn, och liknande samplar av jordbruksräkenskaper samlas in i de flesta europeiska länder. Baserat på ett urval av 2138 lantbruksräkenskaper från år 1999 byggdes en nationell jordbruksmodell bestående av 31 jordtyper.

Isabel Marant Stockholm
Isabel Marant Stockholm

Gårdsräkenskaperna gruppades enligt de stora jordtyperna, antalet arbetstimmar, det viktigaste företaget (mejeri, gris, olika kontanta gröda), boskapstäthet, etc. För varje grupp går gården (exotiskt inokulerad på dolda) och Den naturliga floran (icke-inokulerad damm) med var och en av de tre gömma provtagningsteknikerna som användes (singelpass våtservett, våt-torr swab och elektrisk hårklippning) bestämdes. Isabel Marant Shoes  Resultaten visade att: (i) effekten av döljprovtagningsteknikerna vid återhämtning av topiskt inokulerad markörorganisme var i följande ordning: våt-torr swabbing;> single-pass våt swabbing;> hårklippning och ii) Effekten av provtagningsteknikerna vid återvinning av naturlig flora från icke-inokulerad hud var i storleksordningen den högsta till lägsta effektiviteten; hårklippning;>; våt-torr swabbing;>; single-pass våt swabbing. Från ett praktiskt perspektiv av den mikrobiologiska övervakningen av dölj under kommersiella slakterier är svabbtekniker mer acceptabla än klipningstekniker.

Isabel Marant Shoes
Isabel Marant Shoes

Ytterligare forskning är dock nödvändig för att optimera och validera mikrobiologiska provtagningstekniker för djurrockar. Studien fokuserade på utförandet av valda provtagningsmetoder för återvinning av: (a) markörorganismer (nalidixsyraresistenta E. coli K12) inokulerade lokalt på hud av experimentella nötkreatur (för att uppnå>) och (b) naturligt förekommande mikroflora från däggdjur av försöksdjur. Isabel Marant Belt Återvinningar av bakterier genom var och en av fem på varandra följande passager med användning av våt svampsvampning av huden var bestämda och jämfördes med kvarvarande bakterier på håret (återhämtat genom att ta hårklippningar). Dessa resultat visade att: (i) den högsta återhämtningen av den topiskt inokulerade markörorganismen uppnåddes genom det första passet för våt svampsvampningsteknik, (ii) signifikanta nivåer av markörorganismen förblev på håret även efter fem på varandra följande swabbingpass, och (iii) den högsta återhämtningen av naturlig flora (från icke-inokulerad hud) uppnåddes genom hårklippningsprovtagningstekniken. Rekommendationer av både markörorganismen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *